Ons YouTube-kanaal

Welkom op BRRC

OCW-winteropleiding Duurzame wegen – 2019 – Productie, uitvoering en controle - dag 3

18 jaar onderweg …

Donderdag 28 februari 2019 – Wolubilis, Brussel

18 jaar onderweg …

Op 28 februari kwamen er niet minder dan 200 personen samen ter ere van de lange en rijk gevulde carrière van Claude Van Rooten, die de voorbije achttien jaar het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) heeft geleid.

OCW-winteropleiding Duurzame wegen – Productie, controle en uitvoering – Dag 2 – BIS

We zijn blij dat er ook dit jaar weer veel interesse voor onze winteropleiding is. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is er nu op 25 februari ook een extra sessie van de tweede lesdag, met als thema “Grondwerken, (onder)funderingen en grondbehandeling”. Schrijf snel in!

OCW-winteropleiding Duurzame wegen – Productie, controle en uitvoering – Dag 4 – BIS

We zijn blij dat er ook dit jaar weer veel interesse voor onze winteropleiding is. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is er op 2 april een extra sessie van de vierde lesdag met als thema “Asfaltverhardingen: productie, uitvoering en controle”. Schrijf u snel in!

Fietsvademecum Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Fietsstraten

Kerntaken (1)

>>

In opdracht van Brussel Mobiliteit stond het OCW in voor de opmaak van 2 nieuwe Cahiers die deel uitmaken van het Fietsvademecum van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest.

Fietsvademecum Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Van de rijbaan afgescheiden fietsinfrastructuur - DeeI 1 - Aanbevelingen voor ontwerp en uitvoering

Kerntaken (1)

>>

Na het cahier “Uitvoering van gemarkeerde fietspaden en fietssuggestiestroken” (Cahier 2 van het Fietsvademecum Brussels Hoofdstedelijk Gewest) wil dit voorliggende cahier een leidraad zijn voor de wegbeheerders, adviesbureaus, enz. om op een correcte manier van de rijbaan afgescheiden fietsinfrastructuur aan te leggen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Fietsvademecum Brussels Hoofdstedelijk - Van de rijbaan afgescheiden fietsinfrastructuur - Deel 2 Praktijkvoorbeelden

Kerntaken (1)

>>

In de praktijk zijn we gebonden aan plaatselijke omstandigheden – zeker in een stedelijke context, waar de openbare ruimte beperkt is –, waardoor “algemene richtlijnen” soms wat “vertaald” dienen te worden op het terrein.

OCW-winteropleiding Duurzame wegen – 2019 – Weginrichting en -uitrusting, mobiliteit en veiligheid

Pagina's