U bent hier

OPLEIDING Visueel rioolonderzoek

OPLEIDING Visueel rioolonderzoek

- voor inspecteurs volgens de NBN EN 13508-2:2003+A1:2011 -
maandag, 8 april, 2019
dinsdag, 9 april, 2019
woensdag, 10 april, 2019
vrijdag, 12 april, 2019
Start - Slot 
8:00 - 16:00

Opzet

De Europese norm NBN EN 13508 is van toepassing voor het vastleggen van de toestand van afwaterings- en rioleringssystemen door inspectie, het coderen van de toestand en het hierbij inoverweging-nemen van externe factoren en overige informatie. De inspectie dient steeds volgens de nationale voorschriften (in België, de drie gewestelijke standaardbestekken) te worden uitgevoerd. De uitvoerder moet in het bezit zijn van een kwaliteitscertificaat.

Als erkende en onpartijdige instelling mag het OCW een dergelijk kwaliteitscertificaat uitreiken.

Programma

De opleiding wordt gespreid over vier lesdagen, telkens van 8.00 tot 16.00 uur.

Het theoretische gedeelte handelt onder meer over de toepasselijke wetgeving en norm, het doel, de methoden en technieken voor rioolonderzoek, de veiligheid en hygiëne. Tijdens het praktische gedeelte kunnen alle visuele rioolinspectietechnieken in situ worden gevolgd.

Op de vierde dag leggen de deelnemers een interactief examen af (4 h), waarbij ze met 3 D-opnamen de inspectie van een leiding, put en infiltratievoorziening moeten uitvoeren.

Wie de vier lesdagen heeft bijgewoond en voor het examen slaagt, ontvangt een kwaliteitscertificaat van erkend inspecteur, dat in de drie Belgische gewesten is vereist voor het uitvoeren van visueel rioolonderzoek volgens de NBN EN 13508-2:2003+A1:2011.

Informatie

Belgian Road Academy
training [at] brrc [dot] be
+32 2 766 03 55

Plaats

OCW
Avenue Lavoisier 14
1300 Wavre

Schrijf snel in: het aantal deelnemers is beperkt tot vijftien!

Inschrijven

Uiterlijk één week voor de betrokken dag.

Voordat u voor dit evenement en toekomstige evenementen van het Centrum kunt inschrijven, dient u eerst een account op de OCW-website aan te maken (u hoeft dan niet meer bij elke inschrijving al uw gegevens toe te voeren).

Als u eerder al een account hebt aangemaakt en uw wachtwoord bent vergeten, volstaat het uw e-mailadres in te geven om een nieuw wachtwoord te ontvangen.

Zodra uw account is aangemaakt, klikt u op “Inschrijven” om het elektronische inschrijfformulier in te vullen.

Let op, om één of meer andere personen in te schrijven, klikt u NIET op “Inschrijven”! U voert dan de volgende stappen uit.

  • Maak uw account op onze website aan (voor zover u er nog geen hebt).
  • Stuur een e-mail naar l [dot] bosmans [at] brrc [dot] be om de status van Training Manager aan te vragen. Als die status u naar aanleiding van meervoudige inschrijvingen voor eerdere OCW-evenementen al is toegekend, hoeft u uiteraard geen nieuwe aanvraag in te dienen.
  • Zodra u de bevestigingsmail hebt ontvangen, kunt u met het meervoudige inschrijven starten.
  • Klik op onze website in de Agenda op het toepasselijke evenement.
  • Klik op de tab “Meervoudige inschrijvingen”.
  • Voer het e-mailadres van de in te schrijven persoon in en klik op “E-mailadres toevoegen”. Als het e-mailadres bekend is op de OCW-website, worden de vereiste gegevens automatisch ingevuld. Als dat niet het geval is, dient u zelf de voornaam en naam in te vullen.
  • U herhaalt die stap voor alle in te schrijven personen.
  • Ten slotte klikt u op “Verzenden” om de meervoudige inschrijving te verzenden.

U en elke persoon die u aldus hebt ingeschreven, ontvangen een e-mail met de bevestiging van de inschrijving.

Prijs 
€ 600,00