Articles in Taxonomy

INTERREG IVB-project La MiLo afgerond

Vakgebieden (1)

>>
|

Kerntaken (1)

>>

La MiLo (Last Mile Logistics), het project dat de laatste kilometers in de leveringsketen bestudeerde, is voltooid. In OCW Mededelingen 97 introduceerden we het project, nu stellen we de uitkomst ervan voor.

OESO/Internationaal Transportforum: werkgroep voor zware voertuigen

|

Kerntaken (1)

>>

De afdeling Mobiliteit – Veiligheid - Wegbeheer heeft België vertegenwoordigd in een gezamenlijke werkgroep van de OESO en het Internationaal Transportforum voor zware voertuigen.

Contact: 

Langeafstandsvervoer en comodaliteit

In een globaliserende economie met toenemend goederenvervoer over lange afstanden moet elke vervoerwijze ernaar streven haar prestaties te optimaliseren (comodaliteit), binnen de groter wordende beperkingen die het milieu en de wetgeving stellen.

Contact: 

Werkgroep langere en zwaardere voertuigen (LZV’s) in België

Deze werkgroep werd in 2005 gevormd op verzoek van de overheden die weginfrastructuur beheren. De drie gewesten (MOW, Brussel Mobiliteit, SPW) zijn erin vertegenwoordigd, evenals de FOD Mobiliteit en vervoer en enkele onderzoeksinstellingen (ILTB, BIVV, OCW).

Contact: 

Leveringen in de stad

Vakgebieden (1)

>>
|

De laatste kilometers, die in de stad worden gereden, zijn voor het vervoerbedrijf het duurst (ze maken tot 30 % van de totale vervoerskosten uit) en het moeilijkst (onzekerheid, stress voor de chauffeur, enz). Duurzame ontwikkeling van stadscentra houdt overigens verband met de leveringsproblematiek (milieueffecten, economische ontwikkeling en arbeidsomstandigheden).

Contact: 

Pagina's