Articles in Taxonomy

Testen van een telapparaat met rubberen telslangen van het type MetroCount 5620

Vakgebieden (1)

>>
|

Het MC5620-telapparaat is een mobiel toestel om het fietsverkeer op een gescheiden fietspad of fietsstrook op de rijbaan te analyseren. Het maakt gebruikt van twee rubberen dunwandige telslangen, die loodrecht op de fietsvoorziening worden bevestigd. Met de individuele telgegevens kunnen naderhand uitgebreide nalyses (volume, snelheid, wielafstand, enz.) worden uitgevoerd. Volgens de fabrikant van het apparaat (http://metrocount.com) is met de algoritmen een optimale gegevensverwerking voor tijdelijke fietstellingen mogelijk.

Contact: 

Licht dynamisch sondeerapparaat met variabele energie «PANDA» - OCW-informatieblad N69

Het gebruikte toestel is een licht dynamisch sondeerapparaat met variabele slagenergie. Het principe bestaat erin een reeks staven met een diameter van 14 mm, voorzien van een punt van 2 cm2 of 4 cm2, met een heihamer in te slaan. De impactsnelheid en de indringing worden bij elke slag geregistreerd.

Meten van wegdektextuur – OCW-informatieblad N68

Vakgebieden (1)

>>
|

Kerntaken (1)

>>

De meeste moderne apparaten voor het meten van textuur in het macro- en megatextuurgebied zijn gebaseerd op het principe van de «laser-triangulatie». Men laat een laserstraal loodrecht op het te bemonsteren oppervlak vallen en een speciale camera «kijkt» naar de lichtvlek op het wegdek.De camera is in staat de hoogte van de lichtvlek te bepalen.

Contact: 

Fotometrie van wegmarkeringen – OCW-informatieblad N56

Het OCW heeft sedert 1994 twee toestellen in gebruik waarmee de zichtbaarheid van wegmarkeringen kan worden beproefd volgens de Europese norm EN 1436:2007. Beide toestellen meten de luminantie van markeringen onder de hoek (vastgesteld op 2,29°) waaronder de automobilist een markering ziet die zich 30 m voor hem uit bevindt.

Contact: 

Stroefheidsmetingen met de SRT-slinger– OCW-informatieblad N57

Het OCW beschikt over een statisch toestel voor het meten van de stroefheid op plaatsen waar klassieke stroefheidsmetingen met een meetvoertuig niet mogelijk zijn, zoals op voetpaden, opritten, bedrijfsvloeren, markeringen, in winkelstraten, inkomhallen, enz. Het betreft de Skid Resistance Tester van het Britse Transport Research Laboratory, die in het vakjargon kortweg de SRT wordt genoemd.
Informatieblad N57 beschrijft het apparaat en de toepassingen ervan.

Contact: 

Pagina's