U bent hier

Digi-Barometer - Rijden de wegenbouwbedrijven al mee op de digitale snelweg? OCW en partners lanceren een benchmark!

Rijdt jouw wegenbouwbedrijf al mee op de digitale snelweg?

Neem deel aan onze benchmark!

Neem deel

Digitale technologieën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse én ons bedrijfsleven

Hoe digitaal is de wegenbouw?

Zijn nieuwe toepassingen – van ERP over BIM tot prestatieregistratie op de bouwplaats – ingeburgerd? Worden de mogelijkheden voor efficiënt proces- en kostenbeheer optimaal benut? Dat willen het OCW en zijn partners meten met de Digi-Barometer, een online tool om Belgische wegenbouwbedrijven te benchmarken op het vlak van digitalisering.

Benchmark?

Via de Digi-Barometerwebsite kunnen Belgische wegenbouwbedrijven een vragenlijst invullen. Zo kunnen ze meten hoe digitaal ze zijn en hoe ze binnen de sector scoren.

Aan de slag!

Deelnemers krijgen tips om snel en eenvoudig verdere concrete stappen te zetten naar een digitale toekomst en om digitalisering (nog) beter als troef uit te spelen in een snel veranderende en sterk concurrentiële markt.

Alle resultaten van de benchmark worden in een eindrapport gegoten dat op 24 oktober 2019 tijdens Digital Construction Brussels 2019 wordt gepresenteerd.

De Digi-Barometer blijft online. Om de twee jaar wordt een nieuw analyserapport geproduceerd. Zo brengen we de digitale (r)evolutie van de wegenbouw in kaart. Onze ambitie is om, samen met onze partners, wegenbouwbedrijven digitaal vooruit te helpen én de verzamelde digitale knowhow ter beschikking stellen van de hele sector.

Nood aan een partner voor innovatie?

Het team van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) innoveert met en voor wegenprofessionals, in alle fasen van een wegenbouwproject.

innovation [at] brrc [dot] be

Contact

Marina Van Bogaert
Communicatiecoördinator OCW
m [dot] vanbogaert [at] brrc [dot] be