U bent hier

Digital Construction Brussels

Digital Construction Brussels

woensdag, 24 oktober, 2018 t.e.m. donderdag, 25 oktober, 2018

Artikel uit OCW Mededelingen 116

Spring mee op de digitale trein en kom naar Digital Construction Brussels 2018
Woensdag 24 en donderdag 25 oktober 2018 – Thurn & Taxis, Brussel
Wij zijn er ook!

Digital wat?

Digitale technologieën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse én ons bedrijfsleven.

Ben je actief in de (wegen)bouw? Is jouw bedrijf gedigitaliseerd? Of lijken big data, virtual reality, drones, enz. een ver-vanjouw- bedshow met dure investeringen in complexe programma’s en weinig zicht op concreet rendement? Dan ben jij niet alleen, want slechts 5 % van debedrijven in de sector is gedigitaliseerd. Niettemin bieden deze nieuwe toepassingen – van ERP over BIM (Bouwinformatiemodel) tot aanwezigheidscontrole op de bouwplaats en zoveel meer – wellicht ook voor jouw bedrijf eindelozemogelijkheden voor efficiënt procesen kostenbeheer, een troef in een snel veranderende en sterk concurrentiële markt.

Digital Construction!

Ben je nieuwsgierig en wil je graag het bos door de bomen zien?

Teken dan present op de tweede Digital Construction Brusselsbeurs, die de Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) op woensdag 24 en donderdag 25 oktober 2018 in Thurn & Taxis te Brussel organiseren. Net zoals de meer dan duizend deelnemers vorig jaar kan je er directe contacten met aanbieders leggen, interessante seminaries bijwonenen je netwerk uitbreiden. Dit jaar vinden ook demonstraties met drones, 3D-scanning, virtual reality, enz. plaats.

Digital Road Construction!

Met en voor wegenprofessionals zet het OCW al meer dan vijfenzestig jaar in op innovatie en technologische vooruitgang in de sector.

Ook de digitale trein mogen we niet missen! Door onze bevoorrechte positie in de sector kunnen wij contacten en kennisdeling onder vakmensen faciliteren.Daarom werken wij als partner mee aan dit evenement.

Kom langs op de gemeenschappelijke stand van de organisatoren en meewerkende partners (waaronder het OCW), woon op donderdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur onze workshop Road 4.0 – Digitale (r)evolutie in de wegenbouw? (in het Nederlands in zaal 5 of in het Frans in zaal 6) bij en luister, denk, debatteer en deel ervaringen, zorgen en verwachtingen met collega’s en andere spelers in de sector.

Deelname en inschrijven

Een bezoek aan de beurs is gratis, maar vooraf online inschrijven is verplicht. Met de code in de bevestigingsmail kan je inschrijven voor gratis deelname aan onze workshop.

Informatie

Digital Construction Brussels

Programma van de OCWworkshop (onder voorbehoud van wijzigingen)

De workshop is interactief opgevat, met een korte presentatie van elk onderwerp door een aanbieder of andere speler als aanzet voor een debat en gedachtewisseling onder de deelnemers. Daarom is er geen simultaanvertaling en wordt de workshop gelijktijdig in het Nederlands en het Frans gehouden, in aanpalende zalen.

 • Verwelkoming en inleiding door de moderator
  ir. Annick De Swaef, directeur-generaal OCW
 • My digital journey as a contractor
  Aannemers delen hun noden, verwachtingen en ervaringen
  Sprekers nog te bevestigen
 • Digitale innovatie – Het OCW gaat mee op weg!
  Presentatie van enkele digitale projecten
  Sprekers nog te bevestigen
 • Hoever staat digitalisering in jouw bedrijf?
  Demonstratie van een tool om het digitaliseringsniveau in een bedrijf te meten
  Elke Kraemer, Localyse
 • Wat kunnen drones voor de wegenbouw betekenen?
  Demonstratie van het gebruik van drones, bijvoorbeeld voor geometrische controle en ligging van verkeersdrempels
  Pierre Desmets, Dronetechnixx