U bent hier

Digital Construction Brussels

Digital Construction Brussels

woensdag, 24 oktober, 2018 t.e.m. donderdag, 25 oktober, 2018

Artikel uit OCW Mededelingen 116

Spring mee op de digitale trein en kom naar Digital Construction Brussels 2018
Woensdag 24 en donderdag 25 oktober 2018 – Thurn & Taxis, Brussel
Wij zijn er ook!

Digital wat?

Digitale technologieën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse én ons bedrijfsleven.

Ben je actief in de (wegen)bouw? Is jouw bedrijf gedigitaliseerd? Of lijken big data, virtual reality, drones, enz. een ver-vanjouw- bedshow met dure investeringen in complexe programma’s en weinig zicht op concreet rendement? Dan ben jij niet alleen, want slechts een beperkt aantal bedrijven in de sector is gedigitaliseerd. Niettemin bieden deze nieuwe toepassingen – van ERP over BIM (Bouwinformatiemodel) tot prestatieregistratie op de bouwplaats en zoveel meer – wellicht ook voor jouw bedrijf eindelozemogelijkheden voor efficiënt procesen kostenbeheer, een troef in een snel veranderende en sterk concurrentiële markt.

Digital Construction!

Ben je nieuwsgierig en wil je graag het bos door de bomen zien?

Teken dan present op de tweede Digital Construction Brusselsbeurs, die de Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) op woensdag 24 en donderdag 25 oktober 2018 in Thurn & Taxis te Brussel organiseren. Net zoals de meer dan duizend deelnemers vorig jaar kan je er directe contacten met aanbieders leggen, interessante seminaries bijwonenen je netwerk uitbreiden. Dit jaar vinden ook demonstraties met drones, 3D-scanning, virtual reality, enz. plaats.

Digital Road Construction!

Met en voor wegenprofessionals zet het OCW al meer dan vijfenzestig jaar in op innovatie en technologische vooruitgang in de sector.

Ook de digitale trein mogen we niet missen! Door onze bevoorrechte positie in de sector kunnen wij contacten en kennisdeling onder vakmensen faciliteren.Daarom werken wij als partner mee aan dit evenement.

Kom langs op de gemeenschappelijke stand van de organisatoren en meewerkende partners (waaronder het OCW), woon op donderdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur onze workshop Road 4.0 – Digitale (r)evolutie in de wegenbouw? (in het Nederlands in zaal 5 of in het Frans in zaal 6) bij en luister, denk, debatteer en deel ervaringen, zorgen en verwachtingen met collega’s en andere spelers in de sector.

Deelname en inschrijven

Een bezoek aan de beurs is gratis, maar vooraf online inschrijven is verplicht. Met de code in de bevestigingsmail kan je inschrijven voor gratis deelname aan onze workshop.

Informatie

Digital Construction Brussels

Programma van de OCWworkshop (onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Verwelkoming en inleiding door de moderator

ir. Annick De Swaef, directeur-generaal OCW

My digital journey as a contractor

Met een aantal vragen laat Annick De Swaef wegenaannemers het verhaal van hun digitaliseringstraject vertellen. Zo delen zij hun ervaringen, zorgen en verwachtingen met collega’s en andere spelers in de zaal.

Ken jij deze technologieën?

Op deze rode draad worden vier korte presentaties over de mogelijkheden van recente technologieën geënt, als verdere aanzet voor debat en gedachtewisseling onder de deelnemers:

  • Track & Trace;
  • Drones & UAVs;
  • BIM for Roads;
  • Embedded Sensors & IoT.

Hoe ver staat digitalisering in jouw bedrijf?

Presentatie van een initiatief voor de ontwikkeling van een tool om het digitaliseringsniveau in een bedrijf te meten.

 

Met medewerking van wegenaannemers HOOGMARTENS bvba, HOUWELYCKX Wegenbouw nv en NONET sa.